Menu

Sid Meier’s Civilization VI’da Norveç’e Harald Hardrada’nın Liderliğinde

2K ve Firaxis Games bugün 21 Ekim’de Windows PC için çıkacak olan Sid Meier’s Civilization VI’da Norveç’e Harald Hardrada’nın liderlik edeceğini duyurdu.

 

Civilization serisiyle ilk kez buluşan ve Norveç’e liderlik yapacak olan isim Büyük Viking Kralı Harald Hardrada.

 

Norveç’in kralı olacak bu isim aslında tahta her zaman yakın değildi. Üvey kardeşi Olaf’ın başarısız olan seferine destek verdikten sonra 1030 yılında yurdundan sürülen Hardrada önce Kiev Dükalığına, sonra da Konstantinopolis’e sığınmıştı. Son derece yetenekli bir savaşçı olduğundan Vareg Muhafızları arasında yükselmiş ve bir ayaklanmayı bastırdıktan sonra da “Bulgarları Mahveden” ismini almıştı.

 

1042 yılında Norveç’e geri döndü ve ustalıkla yaptığı hamleler sonucunda I. Magnus ile tahtı paylaşmaya başladı. Magnus öldükten sonra Norveç’in tek hükümdarı olarak 1048 yılında Danimarka Kralı Sweyn ile savaşmaya başladı ve bu savaş barış anlaşması yaptıkları 1064 yılına kadar sürdü. Bundan sonra İngiltere tahtını ele geçirmeye çalıştı ve 1066’daki Stamford Köprüsü Muharebesinde hayatını kaybetti.

 

Hardrada’nın hükümdarlığı savaşlarla anılsa da ülke de büyük ilerleme kaydetmişti. Norveç güçlü bir hükümet, yeni para birimi, dış ticaret ve dini ilerleme altında bir araya toplanmış ve barış gelişmeye başlamıştı.