Menu

Kleopatra Civiliziation VI’da

2K ve Firaxis Games, 21 Ekim’de Windows PC için çıkacak olan Sid Meier’s Civilization VI’da Mısır’a Kleopatra’nın liderlik edeceğini duyurdu.

MÖ 69 yılında Cleopatra Thea Philopater ismiyle doğan Mısır hükümdarı güç yolundaki ilerleyişi sırasında ardında bir çok ceset bırakmıştı. 14 yaşındayken, rakiplerinin çoğu zehirlenerek veya idam edilerek öldürülmüştü ve o da babası XII. Ptelomy’nin saltanat vekili ve temsilcisi olmuştu. Dört yıl sonra babası öldüğünde Kleopatra ve erkek kardeşi XIII. Ptolemy (o sırada yalnızca on yaşındaydı) Mısır’ın ortak hükümdarları olarak iş başına geçti. Küçük erkek kardeşiyle evlenmiş olan Kleopatra’nın gücü paylaşmak gibi bir niyeti yoktu ve nihayetinde erkek kardeşine dair her şeyi kayıtlardan sildirdi. XIII. Ptolemy kaçtı ve Kleopatra Mısır’ın mutlak liderli ve firavunu oldu.

CivilizationVI_screenshot_announce1

İlerleyen yıllarda Kleopatra Jül Sezar ve Mark Antony gibi güçlü Romalı isimlerle romantik ilişkilere girmiş ve Eski Mısır’ı tarihin en güçlü isimlerinden bazılarıyla müttefik yapmıştı. Hükümdarlığı boyunca vermiş olduğu kararlar nihayetinde Mısır imparatorluğunun Roma ellerine düşmesine neden olmuştu.

 

Özel birim: Maryannu Chariot Archer

Maryannu Chariot Archer iki kişilik hafif at arabalarını kullanan soylu sınıfıdır. Bu at arabası türü okçular için düzgün bir ortam sunmakta ve cephanelere daha çok yer sağlamaktadır; ama arazi bakımından ciddi kısıtlamaları mevcuttur. Atlar ve at arabaları özellikle de uzun seferlerde bakım sorunları yaratsa da Maryannu firavunun ordusunun en elit birimlerinden biri olmuştur.

CivilizationVI_Improvement_Sphinx

Özel geliştirme: Sphinx

Mısır sfenksi insan başlı bir aslan vücuduna sahip olan mitolojik bir yaratıktır. Sfenks güç, ölümsüzlük ve bilgeliğe kafayı takmış firavunlarda sıklıkla görülen bir figürdür ve büyüklüğü de küçükten devasaya kadar çeşitlilik göstermektedir – devasa olan türü günümüzde bilinen en eski anıt heykellerden biri olan Giza’nın “Dev Sfenks”inde görülmektedir.