Menu

Civilization VI’da Çin’e Qin Shi Huang liderlik edecek

2K ve Firaxis Games bugün 21 Ekim’de Windows PC için çıkacak olan Sid Meier’s Civilization VI’da Çin’e Qin Shi Huang’ın liderlik edeceğini duyurdu.

Qin Shi Huang acımasız bir liderdi, Çin’in içindeki savaşan eyaletleri fethetmiş ve birleştirmişti. MÖ 221 yılında ülkenin ilk imparatoru olmuştu.

Hükümdarlığı sırasında Qin Shi Huang’ın akseri generalleri Çin’in sınırlarını büyük ölçüde genişletmişti. Qin Shi Huang çoğu Çin eyaletine standart getirilmesine yardımcı olan önemli ekonomik ve politik reformlar gerçekleştirmiş ve tüm eyaletlerin duvarlarını tek bir Çin Seddi şeklinde birleştirmişti. Qin Shi Huang ayrıca gerçek boyuttaki kil askerlerden oluşan dünyaca ünlü Terracotta Ordusunu da yaptıran kişidir.

Özel Birim: Crouching Tiger Cannon
MS 9. yüzyılda Çin’de keşfedilen barut başlarda sadece havai fişeklerde ve kutlama etkinliklerinde kullanılıyordu; ama uygulama alanı nihayetinde savaş alanına da sıçradı. Böylece kalın iplerle sarılı ve bir ucu mühürlü demirden bir boru şeklindeki kaba bir prototip top olan “Crouching Tiger” doğdu. Crouching Tiger’ın 1368’de Çin’in her tarafında kullanıldığı, hatta 1592’ye kadar da kullanılmaya devam ettiği raporlanmıştır.

Özel Geliştirme: Great Wall
Civilization V’de her oyuncu Çin Seddi’ni inşa edebiliyordu; Civilization VI’da ise bu dünya harikası Çin’e özel bir geliştirme olarak karşınıza çıkacak. Duvar fikri emsalsiz olmasa da Çin Seddi dünyanın en etkileyici duvarıdır ve 2000 yılı aşkın süredir hayranlık uyandırmaya devam etmektedir.