Menu

Call of Duty mı, Battlefield mı, Titanfall mı?

1

Bir yılın dördüncü çeyreğine daha geldik. Büyük bir bekleyiş ve rekabet ile beklenen Battlefield 1, Call of Duty Infinite Warfare ve Titanfall 2’yi Aral olarak ülkemiz piyasasına sunduk. Peki, bu üç büyük FPS oyunları arasındaki rekabet hikayesel olarak nasıl işliyor? Hangisini almak istediğiniz konusunda kararsız mısınız? Bu yüzden, bu konuda sizlere yardımcı olalım.

Call of Duty Infinite Warfare ve Titanfall 2, bilim kurgu bir FPS oyunu olarak piyasadaki yerini aldı. Call of Duty Infinite Warfare’a baktığımda ise önceki oyunlara kıyasla uzak geleceği konu alan bir yapım. Yani şu an NASA ve Boston Dynamics, birçok uzay projesini ve robotik projelerini açıklarken, Call of Duty Infinite Warfare da bu projelerin tamamlandığı, hatta sıradanlaştığı bir dünyadayız. Şu an Elon Mask’ın Mars projeleri, geçtiğimiz aylarda özelleştirilen Ay yolculuğu gibi kavramların ardından uzak geleceği ön gören bu yapımda, tamamen güneş sistemindeki savaşı konu alıyor olacağız.

Game of Thrones’un Jon Snow’u olan Kim Harrinton’un da bizzat yer aldığı oyunda, dünyanın egemenliğine son verilmek isteniliyor. Dünya üzerine düzenlenen sürpriz bir saldırı sonrası, savaşı uzaya taşıyoruz ve güneş sistemi üzerinde dünyanın geleceğini koruma altına almaya çalışıyoruz. Kimi olaylar Mars, Plüton, Satürn gibi gezegenlerde geçerken, kimi olaylar ise dünya üzerinde geçiyor. Çoğu savaş ise uzay boşluğunda olacak. Oyunun yapımına katkıda bulunan birçok NASA çalışanı ve Amerikan ordusuna ait birçok askerlerden fikirler alınmış. Özellikle DARPA’nın proje aşamasında olan birçok silah, hayali olarak oyuna eklenen silahların yanında yer alıyor. Bu yüzden gerçekçiliği bulunan bir bilim kurgu oyunu olarak, şu an eşi benzeri olmayan uzak geleceğin kurgusu olarak karşımıza çıkıyor Call of Duty Infinite Warfare.

Son olarak bahsetmek gerekirse Tomb Raider’ın reboot olduğu günden beri 2013 senesinde yüksek puanlarla piyasadaki yerini alan Tomb Raider ve Rise of the Tomb Raider’ın sanat yönetmeni Brian Horton da, Call of Duty Infinite Warfare’ın başında olarak oyunun gelişimine katkıda bulundu.

Call of Duty Infinite Warfare, Astronomi ve uzay seven her oyuncunun mutlaka oynaması gereken bir yapım. Özellikle son üç yılın kültleşmiş filmlerden biri olan Interstellar, Gravity gibi yapımları sevdiyseniz, Call of Duty Infinite Warfare’ı da oynamanızı tavsiye ederiz.

Ayrıca oyunun Legacy Edition sürümünü satın aldığınız andan itibaren, teknik olarak şimdiki Call of Duty oyunlarının bizzat temelini oluşturan Call of Duty 4: Modern Warfare’ın, Raven Software tarafından yeniden yapılandırılarak piyasaya sürülen Call of Duty Modern Warfare Remastered’a da ücretsiz erişim şansı yakalayabiliyorsunuz.

2

                                                                        Call of Duty Infinite Warfare

Call of Duty Infinite Warfare’ın dünya basınında yer alan genel inceleme puanlarına buradan bakabilirsiniz. Call of Duty Infinite Warfare’ı ise buradan satın alabilirsiniz.

                                                    Call of Duty Infinite Warfare – Tanıtım Videosu!

                                                    Call of Duty Infinite Warfare – Oynanış Videosu!

Call of Duty Infinite Warfare, 4 Kasım 2016 tarihinden itibaren Aral tarafından Türkiye’de resmi olarak piyasaya sunulacaktır.

Titanfall 2’ye gelecek olursak, ilk oyun sadece Multiplayer odaklı bir oyun olarak piyasadaki yerini almıştı. Oyun PC, Microsoft Xbox 360 ve Microsoft Xbox One için piyasadaki yerini alırken, Sony PlayStation platformları için piyasadaki yerini almamıştı. Çıkışından beri tam not almayı başarabilen bu oyun, halen satış rekorları kırmaya devam ediyor. Titanfall 2’nin en büyük özelliği ise önceki oyuna kıyasla Single Player modunu içerisinde bulundurması ve ilk defa Sony PlayStation 4 ile oyuncularla buluşacak olması olacak.

Titanfall 2’de, Call of Duty Infinite Warfare’a kıyasla hemen hemen aynı bir kurgu gözükse de Infinite Warfare’a kıyasla daha çok Titan adlı robotların mevcut olduğu bir oyun olarak karşımıza çıkıyor. Titanlar ve Titanları yöneten pilotlar olarak savaşa giriş yapıyoruz. Oyun Call of Duty’deki uzaysal yapımın aksine robotik bir oyun olacak.

Oyunun bir diğer en önemli özelliği ise şimdiye kadarki en iyi Call of Duty oyunun baş geliştiricisi olan Infinity Ward’un Modern Warfare 1 ve 2 başta olmak üzere ilk kült oyunlarını yapan, eski Call of Duty ekibinden oluşan ve firmanın kurucularını da içerisinde barındıran bir ekibe sahibi olması oluyor. Bu çekişmeyi, oyun içeriği olarak değil de Infinite Warfare ile Titanfall 2’yi geliştiren her iki firma arasında, eski Call of Duty geliştiricileri ile yeni Call of Duty geliştiricilerinin arasında süren yetenek ve başarılı olma rekabeti olarak görebiliriz.

Oyun basınında yer alan inceleme puanlarına baktığımız zaman her iki yapımda ortalamanın üzerinde bir puan ve övgüyle karşımıza çıkıyor. Bu yüzden her iki yapımı da, tür ve isim ayırmaksızın şans vermekte fayda var.

3

                                                                                        Titanfall 2

Titanfall 2’nin dünya basınında yer alan genel inceleme puanlarına buradan bakabilirsiniz. Titanfall 2’yi ise buradan satın alabilirsiniz.

                                                                    Titanfall 2 – Hikaye Videosu!

                                                                    Titanfall 2 Oynanış Videosu!

Titanfall 2, 26 Ekim 2016 tarihinden itibaren Aral tarafından Türkiye’de resmi olarak piyasaya sunulmuştur.

Son olarak birinci dünya savaşını konu alarak karşımıza çıkan Battlefield 1, oyuncuların ikinci dünya savaşını özlediği şu dönemde daha önce hiçbir FPS oyununda işlenmemiş olan birinci dünya savaşına götürdü ve o dönemin gerçek yüzünü bizlere gösterdi. Birkaç kurgu karakter dışında yönettiğimiz hemen hemen tüm karakterler, gerçek hayatta var olmuş olan ve birinci dünya savaşı ile dünyanın geleceğini değiştiren isimler oluyor. Yönettiğimiz bu karakterlerle öldüğümüz an, ölüm yerinin de olduğu kısım tarihi kaynaklardan bizzat aktarılmış olan bölge oluyor. Birinci dünya savaşının gerçek yüzünü ve birçok ülkeye ait insanların verdiği fedakârlıkları bu oyun sayesinde görebilirsiniz.

En son ve en önemli kısmı ise oyunda Osmanlı askerlerini ve bizim tarihimizdeki en önemli iki savaşı da bu oyunda görebiliyoruz. Birincisi, Kurtuluş mücadelesi verdiğimiz Çanakkale/Gelibolu taraflarındaki tarihimizdeki savaş olurken, bir diğeri ise Osmanlı’nın Arap yarımadasındaki 1915’li yıllar oluyor.

Çanakkale’nin her şeye rağmen son gelen Tropy’de “Çanakkale Geçilmez!” olarak tüm dünyaya bu gerçeği gösteriyoruz. Oyunun bu bölümünde de, Çanakkale kıyılarından ilerisini geçemiyoruz zaten. Battlefield 1, seride ilk defa Türkçe altyazılı olarak piyasadaki yerini alan ilk oyun. Oyunu her platformlarda Türkçe altyazılı olarak oynayabilirsiniz.

4

                                                                                   Battlefield 1

Battlefield 1’in dünya basınında yer alan genel inceleme puanlarına buradan bakabilirsiniz. Battlefield 1’i ise buradan satın alabilirsiniz.

                                                                 Battlefield 1 – Tanıtım Videosu!

                                                                  Battlefield 1 – Oynanış Videosu!

Battlefield 1, 21 Ekim 2016 tarihinden itibaren Aral tarafından Türkiye’de resmi olarak piyasaya sunulmuştur.

Birinci dünya savaşını yaşamak istiyorsanız Battlefield 1’i, robotik bir bilim-kurgu istiyorsanız Titanfall 2’yi, uzaysal bir bilim-kurgu istiyorsanız Call of Duty Infinite Warfare’ı tercih edebilirsiniz. Her üç oyun, tüm dünya ile aynı anda sizler için raflarda! Önceliğiniz hangi oyun olacak?