Menu

Wow Legion

Sene 2010 sonuyla 2011 başı civarları, daha 4.1: Rise of the Zandalari yaması oyuna gelmemiş, World of Warcraft’a ilk başladığım gün.

 

Daha önceki Knight Online deneyimimden dolayı bir Human Rogue açmıştım hatta adını bile unutmadım bunca yıl geçmesine rağmen; Erekhteous idi. Elwynn Forest’ın o muhteşem güzelliği beni karşılamış, inanılmaz derece kaliteli bir çevrenin ahengine kapılmıştım. Tabi doğal olarak hemen görevleri yapmaya başladım, herkesin yaptığı gibi.

 

İlk görevim etraftaki kurtlardan birkaç tane yere sermekti. Basit işti, hızlıca hallettim. Sıra geldi  Blackrock Orclarını temizlemeye. Onları da en fazla 2 vuruşta yere seriyordum teker teker. Her şey güzel gidiyor, bir yandan Elwynn Forest’ın o muhteşem ahenkli soundtracki beni büyülüyor, bir yandan bu muhteşem “Warcraft Dünyası”nı hayranlıkla izliyordum. Sıra gelmişti sınıf görevlerine. Tabi o zamanlar her sınıfın 3. seviyede sınıf yetenek görevi açılırdı. Rogue’un yeteneği de Eviscerate’ti. O zamanlar bende İngilizce de zayıf, haritaya baka baka bodoslama bir şekilde görevleri yaparak ilerliyorum. Bu görevde haritada hiçbir şey gözükmüyordu, bug olmuştu herhalde. “Use Eviscerate” gibi birşeyler yazıyordu görev açıklamasında. Tabi bendeniz başladım etraftaki Orcları, Worgenleri Evisceratelemeye, yetmedi biraz daha öteye gidip Goblinlere sardım, o da olmadı karşı tarafa geçip Northshire Vineyards’taki Orclara dalmaya başladım. Yok, olmuyor. Bir türlü görev 0/3’ten ileriye gitmiyordu. Yaklaşık 1-1,5 saat boyunca etrafta dolandım durdum, Eviscerate atmadığım mob kalmamıştı. En sonunda pes edip, yahu ben niye bu görevin açıklamasını okumuyorum diyerek Google Translate’e aktardım açıklamayı ki sonra aklım başıma geldi. Meğer bunca saattir o mobları boşu boşuna Eviscerateliyormuşum. Tek yapmam gereken Northshire Abbey’in hemen dışındaki talim kuklalarına 3 defa Eviscerate kullanmakmış. Bir süre aval aval kala kaldım. Sonra başladım kahkaha atmaya, cidden kahkaha attım yani 😀 O gün bugündür bu hatıra her zaman zihnimin bir köşesindedir, oyunda yaşadığım inanılmaz, unutulmaz anlardan biridir.

 

Bize böylesine muhteşem bir dünyayı verdiğin için teşekkürler Blizzard, bize bu dünyayı ulaştırdığın için teşekkürler Aral 🙂

 

Fatih Topuz’a Hikayesi için teşekkür ediyoruz. 🙂 Kendisi Collector’s Edition’ın kazananı keyifli oyunlar dileriz.