Menu

Overwatch’u Sevmek için 5 Neden

Rakibi devirmek önemli ama asist yapmak da öyle

Birçok FPS oyununda kaç kişiyi öldürdüğünüz rekabet maçlarında çok önemlidir ve bu sayılar kill ve death oranınıza etki eder.

Her ne kadar rakibinizi devirmek maçı kazanmak için en gerekli şey olsa da Overwatch, sizi takım arkadaşınıza yardım ederken de ödüllendiriyor. Bir kere “Kills” sayısı “Eliminations” olarak geçiyor. Eğer düşmana hasar verdiyseniz ve öldüğünde siz hala hayattaysanız, size de puan gidiyor. Ayrıca, sadece karşı takıma zarar vermek değil, takım arkadaşlarınıza katkı sağlayacak birçok yol var. Heal yapmak, hasar absorbe etmek ya da keşif yapmak gibi… Yani kaç kişiyi öldürdüğünüz tek başına yeteneklerinizi sorgulamanız için yeterli değil.

ow1

İyi olduğunuz yönleri gösteriyor

Overwatch’da maç sonrası yaptığınız katkıların gösterildiği bir ekran çıkıyor. Maçlar arasında en iyi olduğunuz performansları görebiliyorsunuz. Ayrıca oyun sonunda maçın en iyi karakteri kimse “Play of the Game” seçiliyor ve tüm takım bunu görebiliyor. Kısacası oyun kötü olduğunuz değil, iyi olduğunuz yönleri öne çıkarıyor, bu da motive edici.

ow3

Karakter dizaynları dikkat çekici

Dört farklı sınıf türünün olduğu Overwatch’ta her sınıf da kendi içinde çeşitlilik gösteriyor. Uzaktan atış yapan okçu Hanzo, takım arkadaşlarına can veren Mercy, düşmanlar arasında teleport yapabilen Tracer, OP kahraman Genji, kıyıdan köşeden rakip öldüren D.Va. Her karakterin kendine has bir kişiliği, hikayesi ve de dövüşme stili var.

ow4

Karakterinizi tam anlamıyla öğrenme şansı sunuyor

Tutorial bölümünü geçtikten sonra robotlarla pratik yapabileceğiniz, karşılıklı maçlara girebileceğiniz seçimler sunuyor. Her karakterin bir ana silahı var ve belli sürelerde kullanabileceği iki farklı yeteneği bulunuyor. Bir de Ultimate yeteneğiniz var ki maçın kaderini bile değiştirebiliyor. Bu yeteneklerinizi deneyip üzerine uzmanlaşabileceğiniz birçok seçenek var.

ow7

Takım oyunu için ideal

Maçı almak için Overwatch’ta takım olarak hareket etmek şart. Bir karakter seçtiğinizde takımın ihtiyacı olan sınıfı seçmeniz gerekiyor, hatta oyun da takımda dengesizlik olduğunda uyarı veriyor. Tabii seçtiğiniz karakterin türüne göre oynamanız da gerek. Bir sniper seçtiğinizde en önden gidip saldırmaya gerek yok ya da healer görevindeyseniz kenarda köşede durmakta fayda var. Aslında hangi karakterde olursanız olun, takım olarak hareket etmeniz size her zaman artı olarak geri dönüyor.