Menu

Civilization VI’da Almanya’ya Frederick Barbarossa liderlik edecek

2K ve Firaxis Games 21 Ekim’de Windows PC için çıkacak olan Sid Meier’s Civilization VI’da Almanya’ya Frederick Barbarossa’nın liderlik edeceğini duyurdu.

 

Karizmatik Frederick Barbarossa neredeyse 40 yıl boyunca Almanya Kralı ve Kutsal Roma İmparatoru olarak görev yapmıştı. Barbarossa güçlü organizasyon yetenekleri ve askeri zekası sayesinde bir yandan Almanya’ya barış getirmiş, diğer yandan papa otoritesini tanımayarak İtalya’ya altı sefer düzenlemişti.

 

Barbarossa düşmanıyla barış imzalamadan önce çeşitli İtalyan şehir-devletlerini asimile etmiş ve İmparatorluk kontrolüne almıştı. 1180 yılında iç işlerine odaklandı, zamanının en güçlü Alman prenslerinden biri olan Aslan Henry’i tahttan indirdi ve İmparatorluk bünyesinde barışı sağladı.

 

Barbarossa kiliseyle aralarında mevcut olan gerilime ve ilerleyen yaşına rağmen Üçüncü Haçlı Seferi çağrısına olumlu cevap verdi ve bu sefer sırasında hayatını kaybetti. Kahramanlığı kendisine Alman folklorunda efsane statüsü kazandırdı; hikayelere göre Barbarossa Kyffhauser Dağı’nda uyumaktadır ve Almanya’yı altın çağa taşımak için geri gelecektir.